Verseddé kottázod a rügyfakadás muzsikáját.

Táncos talpad alá kócos szél hegedül.

Közönségdíj Aquincumban!

2019/04/13. - írta: Szívállásjelentés

img_20190413_115447.jpgA XXII. Aquincumi Költőverseny közönségdíját nyerte el Írj új várost című, hexameter versformában írt, időmértékes versem a szombati döntőben, az Aquincumi Múzeumban.

Nem kevesebb, mint 105 verspályázat érkezett az idei, XXII. Aquincumi Költőversenyre – ebből az előzsűri értékelése alapján mindössze 26 klasszikus versformában írt költemény jutott be a szombati döntőbe. A döntős pályaművek között két versemet, a közönségdíjjal jutalmazott Írj új várost mellett a Tanácsok egy képviselőnek című, disztichon versformában írt, klasszikus epigrammámat is hallhatta a döntő közönsége.

Az Aquincumi Múzeum, a Magyar Írószövetség és a Pannon Művészet Alapítvány idei megmérettetésének hívómondata egy Horatius-idézet volt: „EXEGI MONUMENTUM AERE PERENNIUS” – avagy „Ércnél is maradandóbb művet emeltem én”. A szervezők pedig a témához illeszkedő, klasszikus formában írt (alkaioszi, szapphói, anakreóni, aszklepiádészi, hexameter, disztichon, leoninus stb.) költeményeket vártak.

Az Írj új várost című verset Papp János Kazinczy-díjas és Gobbi Hilda-életműdíjas színművész, a Tanácsok egy képviselőnek című epigrammát pedig Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja előadásában hallhatta a döntő közönsége.

A XXII. Aquincumi Költőverseny díjazottjai között, közönségdíjaként az Orpheusz Könyvkiadó kiadványait, valamint a szekszárdi borvidék egyik legkiválóbb borászának, Dúzsi Tamásnak a borait vehettem át.

Címkék: aktuális
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szivallasjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr9214762308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása