Verseddé kottázod a rügyfakadás muzsikáját.

Táncos talpad alá kócos szél hegedül.

11.

2016/06/19. - írta: Szívállásjelentés

Törékennyé lett ez a szabadság, amely erőssé tette vagy tehetné Európát. És nem a Bataclan-tragédia, és nem a brüsszeli merényletek tették törékennyé, hanem az azokra adott válaszok. Nem a szabadságszerető európai polgárok válaszai, hanem a populista, a nacionalista vagy egyszerűen csak a mindig és minden körülmények között szavazatoptimalizáló, opportunista politikusok teszik törékennyé a szabad Európát.

Nem tudom, mi a megoldás, kétségbeejtően nem tudom. De abban biztos vagyok, hogy a szabadság korlátozása semmilyen körülmények között nem lehet a válasz a terrorra. A terror ugyanis önmagában is a szabadságot akarja korlátozni, így ha a terrorra adott válaszul a szabadságot, Európa egységét és szabadságát korlátozzák a politikusok, azzal éppen a terror céljait teljesítik be. Öngólt rúgnak és elárulják mindazt, amitől olyan átkozottul jó európai polgárnak lenni.

Nem a Bataclan-tragédia és nem a brüsszeli merényletek, nem a menekültek és nem az iszlám, hanem saját, választott vezetői veszélyeztetetik az otthont: a szabad Európát.

Címkék: gravitációs
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivallasjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr818818718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása