Verseddé kottázod a rügyfakadás muzsikáját.

Táncos talpad alá kócos szél hegedül.

Idén is Aquincum!

2020/09/12. - írta: Szívállásjelentés

img_20170408_114501.jpgÉvről évre nagyon várt megmérettetés az Aquincumi Költőverseny, amelyet idén szeptember 26-án már a huszonharmadik alkalommal rendeznek meg az antik versformákhoz igazodóan méltó helyszínen: Aquincumi Múzeum falai között.

Öröm és büszkeség, hogy az Ordas idők című versem - természetesen hexameter versformában - ott van az idei költőverseny döntős alkotásai között. Magát a verset persze csak a döntőt követően teszem, tehetem elérhetővé. Az idei verseny hívószava a LIMES volt, ehhez kapcsolódóan vártak klasszikus versformában írt műveket a szervezők: az Aquincumi Múzeum, a Magyar Írószövetség és a Pannon Művészet Alapítvány.

Az elmúlt néhány év aquincumi költőversenyei élményszámba mentek: különleges, megtisztelő, ugyanakkor zavarba ejtő volt hallani egy-egy versemet Papp János elképesztő orgánumával vagy éppen Udvaros Dorottya előadásában. 2016-ban ezüst babérkoszurút és az Aquincumi Múzeum különdíját, 2017-ben az Új Nyugat Irodalmi Kör és a Nyugat Plusz folyóirat különdíját, 2019-ben pedig közönségdíjat nyert egy-egy versem a megmérettetésen.

Az idei döntőt szeptember 26-án, szombaton 11 órakor tartják az Aquincumi Múzeumban - vagy ha a járványhelyzet közbeszól, élő videostream formájában az Aquincumi Múzeum honlapján.

Címkék: aktuális
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása