Verseddé kottázod a rügyfakadás muzsikáját.

Táncos talpad alá kócos szél hegedül.

Helyzetjelentés Aquincumból

2018/04/07. - írta: Szívállásjelentés

dsc_1630.JPGMintegy száz költő több mint 140 verssel pályázott az idei, XXI. Aquincumi Költőversenyre - ebből 45 klasszikus versformában írt költemény jutott be a szombati döntőbe, köztük a Városi ecloga című versem.

Az idei megmérettetés fő hívómondata egy Iuvenalis-idézet volt: „Facit indignatio versum” - vagyis „Az indulat ihlet versre”, a szervezők pedig a témához illeszkedő, klasszikus formában írt (alkaioszi, szapphói, anakreóni, aszklepiádészi, hexameter, disztichon, leoninus stb.) költeményeket vártak.

A Városi eclogát Bede-Fazekas Anna (narrátor), Papp János (Iuvenalis) és Papp Dániel (Költő) színművészek előadásában hallhatta a döntő közönsége.

Bár idén díjat nem kapott a versem, óriási élmény volt ilyen kiváló színészek tolmácsolásában hallani életre kelni a leírt soraimat... :-)

A Városi ecloga című versem ide kattintva olvasható.

Audiórészlet az elhangzott versből (mp3)

aquincum_1.jpg

Címkék: aktuális
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivallasjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr9913816410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása