Verseddé kottázod a rügyfakadás muzsikáját.

Táncos talpad alá kócos szél hegedül.

8.

2016/06/16. - írta: Szívállásjelentés

Az én generációm az, amelyik utoljára még lehetett úttörő – mondhatnám úgy is, hogy az utolsó úttörő korosztály. A generáció, amelyik még nyaralhatott a fonyódligeti úttörőtáborban, amelyiknek még voltak őrsei, de amelyik már nagyon utálta a kötelező iskolaköpenyt. A generáció, amely már nem titokban Szabad Európát, hanem Metallicát és Iron Maident hallgatott a fonyódi lengyelpiacon beszerzett, hamis kazettákon. A korosztály, amelyik kisgyermekként még évente csak egyszer, karácsony előtt kaphatott banánt és narancsot, amiért sokat kellett sorban állni, és amit nagy papírzacskóban adtak a kávédaráló-illatú ábécében. Igen, az a generáció, amelyiknek a bolti kávédarálók illata még jelentett valamit, amelyiknek újdonság volt a túró rudi, amelyik még sóvárogva nézte a dollárbolt kirakatát – vajon tudja-e még itt valaki, hogy mi is az a dollárbolt –, de amelyik már Bécsből kapott kétkazettás magnót és dezodort az ünnepekre. A generáció, amelyik először foghatott itt a kezébe Kinder-tojást és fémdobozos Fantát, és amelyik talán már értette a rendszerváltozás lényegét is, mert érezte, hogy beköszöntött a szabadság.

Ezt a szabadságot – a politikai, a társadalmi és a személyes, korlátlan, emberi szabadságot – megélni nem jelentett mást, mint megélni Európát.

Címkék: gravitációs
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivallasjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr68813714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása