Verseddé kottázod a rügyfakadás muzsikáját.

Táncos talpad alá kócos szél hegedül.

XX. Aquincumi Költőverseny: különdíj

2017/04/08. - írta: Szívállásjelentés

img_20170408_151756.jpgAz Új Nyugat Irodalmi Kör és a Nyugat Plusz folyóirat különdíjával díjazta a XX. Aquincumi Költőverseny zsűrije Megmarad állandónak a város című versemet április 8-án, szombaton az Aquincumi Múzeumban. Az idei megmérettetés az éppen 1900 éve császárrá koronázott Hadrianusra emlékezett, hívószava pedig Seneca egy mondata volt: Potest ex casa vir magnus exire - vagyis Kunyhóból is származhat nagy férfi.

Az Aquincumi Múzeum, a Magyar Írószövetség és a Pannon Művészeti Alapítvány közös szervezésében meghirdetett költőversenyen a döntőbe jutott, klasszikus versformában (alkaioszi, szapphói, anakreóni, aszklepiádészi, hexameter, disztichon, leoninus...) megírt verseket ezúttal is színművészek tolmácsolásában hallhatta a közönség.

A Megmarad állandónak a város című, disztichon versformában írt versem huszonhetedikként hangzott el, Papp János színművész előadásában - ide kattintva meghallgatható.

A szakértő zsűri végül - a tavalyi ezüst babérkoszorú és az Aquincumi Múzeum különdíja után - idén az Új Nyugat Irodalmi Kör és a Nyugat Plusz folyóirat különdíjával díjazta a művet.

Maga a vers ide kattintva olvasható.

img_20170408_114501.jpg

Címkék: aktuális
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivallasjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr9812410471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása